SOSLAR ve SALÇALAR - Yemek Tarifleri - File Catalogue - www.mesudum.ucoz.com
  Salı, 2016-12-06, 6:56 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 255

Main » Files » Yemek Tarifleri

SOSLAR ve SALÇALAR
[ ] 2008-12-19, 9:23 PM

SOSLAR ve SALÇALAR

 

 BEŞAMEL SOS

  

Malzemeler : (4 kişi için)

 

35 gr Un (¾ kahve fincanı)

2 yemek kaşığı Yağ

1,5 bardak Süt

1 kahve fincanı Kaşar Peynir rendesi

Tuz

 

Hazırlanışı :

 

Bir küçük tencereye 2 kaşık yağ ile ¾ kahve fincanı Un konularak un hafifçe pembeleşinceye kadar (2 dakika kadar) kavrulur. Üzerine karıştırarak süt ve tuz ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Pişince üzerine rendelenmiş kaşar peynir ilave edilir.

 

Yemeklerde sos olarak kullanılır.  

 

 CEVİZLİ (ya da FINDIKLI) TARATOR

  

Malzemeler : (4-6 kişi için)

 

100 gr Ceviz ya da Fındık İçi

2 dilim Ekmek İçi

2 kahve fincanı Zeytinyağ

1,5 kahve fincanı Sirke

2 diş Sarımsak

Tuz

 

Hazırlanışı :

 

Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak, iyice karıştırılır ve yine ezilir.

 

Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken, ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır.

 

Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır. Koyu olursa içine bir parça su katılabilir.

 

Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır.

 

 MAYONEZ

  

Malzemeler :

 

2 adet Yumurta Sarısı

½ Limon

1 bardak Zeytinyağ

½ tatlı kaşığı Un

Hardal

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Derin bir kaba 2 yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı tuz ve yarım kahve kaşığı un konulur ve bir kaşıkla bir müddet karıştırılarak, homojen bir kıvam elde edilir.

 

Bu yumurta sarısı karışımına ılık bir bardak zeytinyağ önce damla damla, sonra kaşık kaşık katılır ve bir kaşıkla hep aynı yöne çevrilerek yedirilmeye çalışılır. Katılan zeytinyağ yedirilmeden yeni yağ eklenmez aksi takdirde mayonez bozulur.

 

Yağın tamamı verildikten sonra yine azar azar Limon suyu eklenir.  Mayonez yapılmış olunur.

 

Mayonez Salata, Balık, Et, Tavuk ve Sebzelerle kullanılabilir.

Zeytinyağ ilavesi sırasında mayonez bozulursa, başka bir kaba 1 yemek kaşığı su konur ve karışım kaşık kaşık yedirilerek ve hep aynı yöne çevrilerek bu suya ilave edilir. Bu yolla tüm karışım öbür kaba alındığında Mayonez düzelir.

 

 SOĞUK SPAGETTİ SOSU

  

Malzemeler : (4-6 kişi için)

 

2 adet Domates

½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş Yeşil Biber

½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş Kuru Soğan

Maydanoz

½ Çay Fincanı küçük küçük kesilmiş ve pişirilmiş Mantar

Kekik

 

Hazırlanışı :

 

Tüm malzemeleri mikserden geçirip, buzdolabında beklemeye bırakın. Servis yaparken spagettinizin üstüne önce bu sosu sonra da parmesan peynirini koyunuz. 

 

Değişik tat arayanlara tavsiye ederiz. Aynı sos pişirilerek de kullanılabilir.

 

 

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 284 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2016