DİYET YEMEKLERİ 2 - Yemek Tarifleri - File Catalogue - www.mesudum.ucoz.com
  cumartesi, 2016-12-10, 9:24 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 255

Main » Files » Yemek Tarifleri

DİYET YEMEKLERİ 2
[ ] 2008-12-19, 9:08 PM

 BROKOLİ ÇORBASI

 

Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 30 dak.

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

½ Kg Brokoli

100 gr sebze (pırasa, kereviz sapı)

1 su bardağı Krema

1 su bardağı Tavuk Suyu

Zeytinyağı

3 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz, Dereotu, Kekik

ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Brokolileri yıkayın ve buket buket ayırın. Saplarını kestikten sonra başlarını ince ince kıyın.

 

Pırasa ve kereviz saplarını yıkayın ve  zar şeklinde kestikten sonra, kısık ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin. Sonra içlerine ince kıyılmış arpacık soğanlarını da katın.

 

Ardından brokolileri, kıyılmış otları ve tavuk suyunu da ilave edin. Tüm sebzeler iyice pişene kadar 25 dakika kadar kaynatın.

 

Sonra bu karışıma, kremayı da ekleyip mikserden geçirin. İyice hallolunca, tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. İstediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyin.

 

Sıcak servis yapınız.

 

 DOMATESLİ YEŞLİ MERCİMEK

 

(Lentilles a la tomate)

 

Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 60 dak.

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

400 gr Yeşil Mercimek

1 adet Kuru Soğan

6 adet Domates

200 gr Kereviz Sapları

10 sap Maydonoz

1 diş Sarımsak

1 sap Taze Kekik

1 adet Limon

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Mercimekleri 1 gece suda bekletin. Ertesi sabah tuzlu suda 30 dakika kaynatın.

 

Çelik tavada ince ince çentilmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ince ince kesilmiş maydanoz, kereviz ve kekik saplarını limon suyu ile birlikte 5 dakika kadar çevirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, mercimekleri de koyun.

 

Domateslerin kabuklarını çıkarıp, dörde bölün ve bunu da üstüne ilave edin.

 

Tüm karışımı bir fırın tepsisine ya da cam tabağa koyup, 130 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. 

 

Sıcak servis yapınız.

 

 SIĞIR DİLİ GRATEN

  

Malzemeler : (6 kişi için)

 

1,5 Kg Sığır Dili

700 gr Domates Püresi

5 yemek kaşığı Zeytinyağ

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Dili iyice temizleyip,  5 dakika kaynar suda tutun. Sonra suyunu süzüp kaynamakta olan bolca suya atarak 2 saat haşlayın. Ateşi söndürüp, suyun içinde 1 gece yavaş yavaş soğumaya bırakın.

 

Ertesi gün dilimleyin, cam bir kaba önce permesan peynirini serin üstüne dil dilimlerini sıralayın. Üzerine önce permesan peynirini, üstüne domates püresini ve en üste zeytinyağını gezdirin. En üste yine permesan peyniri koyun.

 

150º ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

 

Üstünü maydanozla süsleyebilirsiniz.

 

 HAŞLAMA

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 180 dak.

 

1 Kg Koyun ya da Kuzu Eti (kol ya da kürek kısmından, kemikli)

4 adet Patates

3 adet Havuç

1 adet Kereviz (yaprakları dahil)

8 adet Şalgam

2 adet Kuru Soğan

Maydanoz, Defne Yaprağı, Kekik

Karanfil

ince kıyılmış 3 adet Arpacık Soğanı

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Bir tencereye parçalanmış etleri, üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak kaynamaya bırakın. 1,5 saat kadar kaynatın. Arada bir suyun üstünde toplanan köpükleri delikli kepçe ile alınız.

 

Daha sonra, soğan, karanfil, maydanoz, defne yaprağı, kekik, ufak ufak doğranmış tüm sebzeleri tencereye atınız. 1,5 saat kadar daha pişirmeye devam edin. Su azalmışsa ekleyebilirsiniz.

 

Etleri tabağa alıp etrafını süsleyerek servis yapınız.

 

Suyu da çorba yapmak için kullanılabilir.

 

 HİNDİ ESKALOP

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

1 Kg Hindi Filetosu

¾ Su Bardağı Krema

6 adet Domates

4 adet Kuru Soğan

3 adet Kırmızı ya da Sarı Dolmalık Biber

4 yemek kaşığı Zeytinyağ

Tuz, Tatlı Kırmızı Biber, Acı Kırmızı Biber, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Soğanları ince ince çentin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ içinde hafifçe pembeleştirin. Üstüne şeritler halinde kesilmiş dolmalık biberleri ve kabukları çıkarılarak ufak ufak doğranmış domatesleri ilave edin. Bu karışımı hafif ateşte domateslerin suyu uçuncaya kadar pişirin. Üstüne krema, tuz, karabiber, tatlı ve isteğe göre acı kırmızı biberi ilave edin.

 

Hindi filetolarını uzun şeritler halinde kesin. Geri kalan 2 kaşık zeytinyağında kızartın.

 

Servis tabağına hindi eskalopları, sebze püreniz ile birlikte süsleyerek ikram ediniz.

 

 KREMALI TURP ÇORBASI

 

(Créme de radis)

 

Hazırlık : 10 dak. Pişirme : 10 dak.

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

2 demet Turp (yaprakları ile)

2 tane Pırasa

½ su bardağı Krema

4 su bardağı Tavuk Suyu

2 yemek kaşığı Zeytinyağı

bir kaç sap kıyılmış Maydanoz,

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Pırasa turp ve yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın ve hepsini zeytinyağında hafifçe sararana kadar çevirin.

 

Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin. 5 dakika kadar pişirin. Hepsini mikserden geçirin ve ince süzgeçte süzün.

 

Tuzunu ve biberini koyup, ısıtın ve servisten önce kremayla karıştırın.

 

Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin

 

 PİRİNÇLİ NISUAZ SALATASI

 

Hazırlık : 25 dak. Pişirme : 60 dak.

 

Malzemeler : (6-8 kişi için)

 

400 gr Pirinç

6 Domates

1 Salatalık

1 Kırmızı, 1 Yeşil Dolmalık Biber

2 sap Yeşil Soğan

125 gr Siyah Zeytin

1 diş Sarımsak

1 kutu Ançüez

2 kutu Ton Balığı

Sosu

4 yemek kaşığı Zeytin Yağı

1 yemek kaşığı Sirke

1 tatlı kaşığı Tatlı Hardal

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Pirinci kaynar suda yumuşayana dek kaynatın. Süzün ve bırakın.

 

Domates, Salatalık, Biberler, Taze Soğanları soyup ufak ufak doğrayınız. Üzerine zeytinleri koyun. Ançüez ve Ton Balığını da ufak ufak kesip üstüne koyunuz. Hepsini iyice harmanlayınız.

 

Sosu hazırlayıp, iyice karıştırın. Salatanızın üstüne önce pirinçleri sonra sosu ilave ediniz. İyice karıştırıp, 30 dakika kadar buzdolabında bekletiniz.

 

Pirinç olarak tam rafine edilmemiş kahverengi pirinç kullanırsanız diyet açısından daha iyi olur. Ancak o zaman pirinci 35-40 dakika yani normalden daha uzun haşlamalısınız.  

 

Salatanızın üstünü maydanoz ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.

 

 SEBZELİ TURTA

 

Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 50 dak.

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

½ Kg Kabak

2 adet kırmızı Dolmalık Biber

4 adet Domates

1 adet Kuru Soğan

4 adet Yumurta

100 gr rende Gravyer Peyniri

4 yemek kaşığı Süt (light)

2 yemek kaşığı Zeytinyağ

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Kabakları kabuklarını soymadan küçük küçük parçalara bölün. Domateslerin kabuklarını kaynar suda 30 sn tuttuktan sonra soyun ve sap ve çekirdeklerini çıkardığınız biberlerle birlikte küçük küçük kesin. Aynı şekilde soğanları çentin.

 

Tüm sebzeleri zeytinyağında ve kuvvetli ateşte 20 dakika kadar karıştırarak pişirin. Tuz ve biberini koyun.

 

Diğer yanda yumurtaları kırıp iyice çırpın, içine sütü ve gravyer peynirini ekleyin. Sonra pişirdiğiniz sebzeleri de üstüne ekleyip, karıştırın.

 

Hepsini bir kalıba döküp 200° C fırında 30 dakika pişirin.

 

Bu turtayı hem sıcak hem soğuk servis yapabilirsiniz.

 

 ISPANAKLI SOMONLU GÜVEÇ

 

(Terrine d'épinards au saumon)

 

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 10 dak.

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

200 gr Somon Balığı Filetosu

200 gr Ispanak

200 gr Krema

2 yemek kaşığı Zeytinyağ

3 yaprak Jelatin

Sos için tekrar 200 gr Krema

2 adet Limon

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe öldürün.  Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin.

 

Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin. Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın. Buna önceden  soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın.

 

Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün. Buzdolabına koyun. 2-3 saat bekletin.

 

Servisi yaparken, dilim dilim kesilir. Yanına krema ve limon dilimleri konur.

 

 TERE SOSLU BALIK SUFLESİ

 

Sufle puf böreği gibi şişerek pişen şeylere verilen addır.

 

Hazırlık : 20 dak. Pişirme : 25 dak.

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

200 gr beyaz etli balık filetosu

4 Yumurta

6 yemek kaşığı Krema

2 tatlı kaşığı Limon Suyu

10 sap Maydanoz

Tere Sosu

Tuz, Karabiber

 Hazırlanışı :

 Balık filetolarını yıkayıp kurulayın. Yumurta sarıları ve krema ile karıştırın.  Mikserden geçirin. Üstüne limon suyunu, maydanozları, tuz ve biberi katın.

 Yumurta aklarını mikserle çırpıp, kar köpüğü haline getirin. Bu köpüğü bir kaşık ile yavaş yavaş karışıma yedirin.

 Bir cam tepsi ya da küçük 6 güveci yağlayın, içine bu karışımı koyun. 180-200º fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

 

Balık suflesini Tere sosu ile servis yapabilirsiniz.

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 205 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2016