Çarşamba, 2024-05-08, 6:35 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 256

Main » Files » Yemek Tarifleri

DİYET YEMEKLERİ
[ ] 2008-12-19, 9:06 PM

BADEMLİ TAVUK

 

1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur.

 

Malzemeler : (8 kişi için)

 

2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü

½ Kg Taze Mantar

½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem

½ çay fincanı Un

Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber

 

Hazırlanışı :

 

Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız.  1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

 

1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

 

Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır. 

 

Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.

 

 

KÖRİLİ PATATES ve NOHUT

 

Hint Mutfağı - Vejetaryen

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

250 gr Nohut

1 adet küçük Havuç

1 adet irice Patates

2 adet Domates

1 bardak Su

2 sap Yeşil Soğan

¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi

Köri

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.

 

Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.

 

Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates,  yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız.

 

Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız.

 

SEBZELİ PAELLA

 

Paella, Ortaçağdan kalma bir İspanyol yemeğidir. İçine çeşitli sebze ve etlerin aynı anda konulduğu, safranlı yani sarı renkli bir pilav çeşidi şeklinde özetleyebileceğimiz Paella'nın doğuşu hakkında hikaye şöyledir. Fakir ve yiyecek bulma sorunu olan halk, zenginlerin şatolarının çöplerinde atılmış olan pilav ve çeşitli yemekleri karışık olarak yediklerinden bu yemeği yaratmışlar. Öyleki, günümüzde deniz mahsullü, tavuklu şeklinde çeşitleri bulunabilen Paella'nın aslında, pilavın içinde koyun, tavuk eti ve deniz mahsulleri aynı anda karışık bulunur.

 

Porsiyon başına Beslenme değerleri  360 kalori, 11.8 gr Yağ, 1.8 g doymuş yağ,  55 gr karbonhidrat, 7.7 gr protein, 7.2 gr Fiber

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

Çay kaşığının ucu ile Safran (0,5 gr)

1 adet küçük parçalara bölünmüş orta boy Patlıcan

6 yemek kaşığı Zeytin Yağ

1 adet büyükçe Kuru Soğan

3 diş sarımsak

1 adet ortaboy Sarı Dolmalık Biber

1 adet ortaboy Kırmızı Dolmalık Biber

½ Kg Bezelye

 1¼ Çay fincanı Pirinç

 3½ Çay fincanı Sebze ya da Tavuk Suyu

½ Kg Domates

200 gr Mantar

2 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber

1 çay kaşığı Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Safran'ı 3 yemek kaşığı sıcak su içinde eritin. Patlıcanları (acılığı varsa gitsin diye) tuzlu suya atıp 30 dakika bekletin. Sonra sudan çıkarıp süzün, suyunu sıkın.

 

Derince bir tavada zeytinyağı kızdırın, içine küçük küçük kesilmiş, sarımsak, soğan, ince ince doğranmış biberler ve süzülmüş patlıcanı aynı anda atıp 5 dakika kadar çevirin.  Kırmızı Toz Biberi ekleyip karıştırın.

 

Bu karışıma pirinci katın. Daha sonra küçük küçük doğranmış domates, safran, karabiber ve sebze suyunu ilave edin (isterseniz tavuk suyu olabilir). Kaynamaya bırakın. 15 dakika kadar hafif ateşte kaynatırken arada karıştırın. küçük küçük doğranmış mantar ve Bezelyeleri ilave edin. Arada karıştırarak, suyu azalana kadar kaynatmaya devam edin. Mantar ve Bezelyeler pişince ateşten alın.

 

Bu yemeği, hem vejetaryen hem de et severler rahatlıkla kullanabilir. Vejetaryenler için, yanına yapılacak bir yeşil salata ile, et severler için ızgara et, ya da istakoz veya tavuk yanında sunulabilir. 

 

Not : İçine katılan safran ayrı bir tad vermekle birlikte dikkatli kullanılması gereken bir maddedir. Fazlasının zararlı olduğu bilinir.

 

TABOULE

 

Lübnan Mutfağı - Vejetaryen

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

1 ½ çay bardağı Bulgur

2 demet Maydanoz

3 adet Domates

1 adet Soğan

1 adet Limonun Suyu

İki buçuk çorba kaşığı Zeytinyağı

Taze Nane

Tuz

 

Hazırlanışı :

 

Öncelikle bulguru suyunu çekene kadar haşlayın.

 

Domatesi küçük küpler biçiminde doğrayın. Maydanozu, soğanı ve naneyi incecik kıyın. Bulgurla karıştırın. Tuzunu katın. Limon suyu ve zeytinyağını üzerine gezdirin. İyice harmanlayıp servis yapın.

 

BAHÇIVAN SALATASI

 

(Salade du Jardinier)

 

Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak.

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

1 Kg Kuşkonmaz

250 gr Taze Yeşil Fasulye

1/2 Karnabahar

1 Salatalık

1 demet Turp

1 Göbek Salata

1 adet Kuru Soğan

1 demet Maydanoz

2 dal Tarhun Otu

1 demet Tere

Sosu

4 yemek kaşığı Zeytinyağ

1 yemek kaşığı Sirke

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.

 

Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın.

 

Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın.

 

Üzerini turplarla süsleyin

 

BAKLALI ENGİNAR

 

Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 30 dak.

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

1½ Kg Taze Bakla

8 adet küçük Enginar

2 adet Limonun Suyu

1 su bardağı Beyaz Şarap

15 sap Arpacık Soğanı

1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)

4 adet Büyük Domates

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.

 

Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.

 

Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavada ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin.

 

Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra dörde bölün.

 

Domatesleri ve baklaları enginarlara katın. Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın.

 

Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer.  

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 509 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2024