İÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTOLAR - Yemek Tarifleri - File Catalogue - www.mesudum.ucoz.com
  cumartesi, 2016-12-10, 9:26 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 255

Main » Files » Yemek Tarifleri

İÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTOLAR
[ ] 2008-12-19, 9:21 PM

İÇECEKLER, ŞURUP, ŞERBET ve KOMPOSTOLAR

 

 BOZA

 

Malzemeler :

 

3 bardak Bulgur

2 kahve Fincanı Pirinç

3 bardak Toz Şeker

1 bardak eski Boza ya da kibrit kutusu büyüklüğünde Maya

 

Hazırlanışı :

 

Bulgurlar akşamdan bol su ile ıslatılır.  Ertesi gün Bulgurlar ve Pirinç iyice ezilinceye kadar pişirilir. Mikser ile çırpılır ve ince süzgeçten geçirilir.

 

Bu karışım hafif ateşe konulur. İçine şekerler katılır ve eriyinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınır.

 

Bir yerde ılınmaya bırakılır. Arada bir karıştırılır. Ilıklaştıktan sonra içine eski boza ya da ılık suyla ezilmiş maya katılır. İyice karıştırılır.

 

Bu karışımın ağız kapatılarak, 20-25 º C 'lik bir yerde, ara sıra karıştırılarak 2-3 gün bekletilir. İçinde göz göz hale gelmiş kabarcıklar görülürse olmuş demektir. Serin bir yere alınır.

 

Soğuk Servis Yapılır. İsteğe bağlı olarak, üzerine sarı leblebi ve tarçın ilave edilir.

 

 BUZLU ÇAY (ICE TEA)

 

Malzemeler : (1 bardak için)

 

½ su bardağı Demli Çay

2 yemek kaşığı Limon Suyu

Tozşeker

Buz

Defne Yaprağı

 

Hazırlanışı :

 

Büyük bir kokteyl bardağının yarısına kadar çayı doldurun. Üzerine yeterli miktarda buz koyun. İyice karıştırın. Limon suyu ve dilerseniz tozşeker ekleyin. İyice karıştırın. Defne yaprağı ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.

 

Dilerseniz ice tea'yi limon suyu katmak yerine saf şeftali ya da limon suyu katarak da hazırlayabilirsiniz.

 

Süslemesi

Greyfurt süslemesi için 1 adet greyfurdun altından ve üstünden dilim kesip, yuvarlak bir şekil elde edin. Bıçağı zigzaglar çizerek greyfurdun etrafında dolaştırın ve küçük parçalar kesin. Daha sonra ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız bu greyfurt süsünü ice tea bardağının kenarına takın.

 

 LOHUSA ŞERBETİ

 

Malzemeler :

 

½ Kg Lohusa Şekeri

5 su bardağı Toz Şeker

15 adet Karanfil

3-4 Kabuk Tarçın

15-20 bardak Su

 

Hazırlanışı :

 

Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.

 

Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.

 

Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.

 

Lohusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir. Lohusa şekeri İstanbul'da Mısır Çarşısında ve diğer yerlerde şekercilerde satılır. Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.

 

 LİMONATA

 

Malzemeler : (6 bardak için)

 

1/2 kahve fincanı Limon Suyu

6 yemek kaşığı Toz Şeker

6 bardak Su

 

Hazırlanışı :

 

6 bardak su içinde, tozşeker eritilir. Üzerine limon suyu ilave edilir. Tadı kontrol edilir. İsteğe göre limon suyu miktarı arttırılabilir.

 

Soğuk servis yapılır.

 

Biraz daha farklı bir çeşni istenirse, yarım limon kabuğu ve 15 adet nane yaprağı havanda tozşekerin bir kısmı ile dövülerek ilave edilir. Biraz bekletildikten sonra süzülerek servis yapılır.

 

 ZENCEFİLLİ LİMONATA

 

Malzemeler : (5-6 bardak için)

 

5 adet Limon Kabuğu

4-5 dal Taze Nane

1 yemek kaşığı Bal (isteğe göre arttırılabilir)

5 adet Limonun Suyu

1 silme çay kaşığı Zencefil

5 su bardağı Su

 

Hazırlanışı :

 

Limon kabuklarını, naneleri ve balı blender’den geçirin. 5 adet limon suyu, 1 silme çay kaşığı zencefil ilave olunur. Karışım tülbentten geçirilerek süzülür. 5 bardak su ilave olunur.

  

Soğuk Servis Sunulur. Arzuya göre Buz katılabilir.

 

  ARMUT HOŞAFI

 

Malzemeler : (4-6 kişi için)

 

½ Kg Armut

3 su bardağı Elma Suyu

1 yemek kaşığı Limon Suyu

1 çay kaşığı Limon Kabuğu Rendesi

4 yemek kaşığı Toz Şeker

2 tatlı kaşığı Nişasta

100-150 gr çekirdeksiz İzmir Üzümü

100 gr Kuru Üzüm

50 gr kıyılmış Badem

1 adet Çubuk Tarçın

4 adet karanfil

 

Hazırlanışı :

 

Armutları soyup ince ince dilimleyin. Elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek, kaynatın.

 

Nişastayı soğuk suda eritip, bu karışıma, azar azar ilave edin. 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları üzümleri, tarçın ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın.

 

Hoşafınızı limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis yapınız

 

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 315 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2016