TATLILAR 2 - Yemek Tarifleri - File Catalogue - www.mesudum.ucoz.com
  Salı, 2016-12-06, 6:59 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 255

Main » Files » Yemek Tarifleri

TATLILAR 2
[ ] 2008-12-19, 9:20 PM

AŞURE

 

Malzemeler :

 

250 gr Aşurelik Dövülmüş Buğday (1,5 bardak)

1,5 kahve fincanı Pirinç

30 bardak Su

750 gr TozŞeker

3 bardak Süt

50 gr Kuru Fasulye

50 gr Kuru Bakla

50 gr Nohut

100 gr İç Ceviz

100 gr Kuru Kayısı

150 gr Sultani Üzüm

100 gr İncir

25 gr Beyaz Çam Fıstığı

25 gr Kuş Üzümü

100 gr Tatlı İç Badem

1 kahve fincanı Gül Suyu

 

1,5 bardak aşurelik buğdayı ve 1,5 kahve fincanı pirinci bir tencereye koyarak, bir gece suda bekletin.

 

Fasulye, Nohut, Nohutu da bir gece önceden ıslatmak gerekir.

 

Ertesi gün, bu suyu döküp yerine 30 bardak su koyup, buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar 2-3 saat pişirmelidir.

 

Daha sonra üstüne, 3 bardak (750 gr) toz şeker, 3 bardak süt katılarak, şeker eriyene kadar karıştırılır. İki taşım kaynatılır.

 

Bu sütlü ve şekerli buğday suyuna, bir gece önce ıslatılmış ve sonra haşlanmış, nohut, fasulye, bakla, ayıklanmış ve yıkanmış  Sultani Üzüm, KuşÜzümü, küçük küçük kesilmiş Kayısı, İncir, Çam Fıstık, kabukları soyulmuş (haşlanarak) badem, küçük parçalara bölünmüş iç ceviz ve bir kahve fincanı gülsuyu katılarak bir taşım kaynatılmalı. Tencereyi ateşten alıp hemen kaselere bölmeli.

 

Kaselerin üstlerini badem, ceviz, üzüm ve nar ile süsleyebilirsiniz.

 

 AYVA TATLISI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

3 adet büyük Ayva

10 yemek kaşığı Şeker

2 adet Elma

½ çay kaşığı Tarçın

Süslemek İçin

Ceviz, Taze Kaymak

 

Hazırlanışı :

 

Ayvaları soyup ortadan ikiye bölerek çekirdek yuvalarını temizleyin. Fırına girebilecek kapaklı bir kaba dizin. Her yarım ayva için iki yemek kaşığı  ve iki  kaşık da fazladan olmak üzere sekiz kaşık toz şekeri  üzerlerine gezdirin.

 

Çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Renk vermesi için çekirdekleri fırın kabına eklemeyi unutmayın. Diğer tarafta elmaları soyup rendeleyerek kalan iki kaşık şeker ve tarçınla karıştırın.

 

Ateşten aldığınız ayvaların çekirdek yuvalarına rendelenmiş elmaları eşit olarak yerleştirin kendi suyu ile 160 derece ısıdaki fırına verin. Kendi suyu az gelirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Elmalar ve ayvalar fırında iyice yumuşayınca çıkarın.

 

Servis tabaklarına alın.

Soğuduktan sonra üzerini taze kaymak ve cevizle süsleyerek servis yapınız.

 

 ELMALI TATLI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

3 adet büyük Elma

1 su bardağı dövülmüş ceviz

½ lt Süt

1 çay kaşığı Tarçın

1 kahve fincanı Un

8 yemek kaşığı su bardağı toz şeker

1 paket Vanilya

 

Hazırlanışı :

 

Elmaları soyup çekirdek yuvalarını temizleyerek az suda 10 dakika kadar pişirin.

 

Servis tabağına alıp içlerine tarçın ve ceviz karışımından eşit miktarlarda doldurun.

 

Diğer tarafta süt, şeker ve unu karıştırarak koyuca bir muhallebi hazırlayın.Vanilyayı ekleyin. Ceviz ve elmaların üzerine yayın.

 

Soğuduktan sonra servis yapınız.

 

 SÜTLÜ GÜLLAÇ TATLISI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

6 yaprak güllaç

200 gr Ceviziçi

½ Kg Toz Şeker

1 Kg Süt

Meyva Şekerlemesi yada Hindistan Cevizi

 

Hazırlanışı :

 

Büyük ve yayvan bir tepsiye sütün yarısını koyarak el yakacak sıcaklığa kadar ısıtın. Ceviziçini fazla ufaltmadan dövüp, hazırlayın.

 

Güllaç yaprağının bir tanesini ortadan ikiye bölün. Bu yarım güllacı tekrar ikiye katlayarak sıcak sütün içine batırıp yumuşamasını sağlayın. Sütten çıkararak tabağa alın. İkiye katlanmış ama çeyrek güllaç görünümündeki yaprağın geniş tarafına dövülmüş cevizden iki kaşık koyup sigara böreği gibi ama daha kalınca sarın. Hepsini aynı şekilde sararak cam tepsiye dizin.

 

Kalan sütü kaynatıp şekerini koyun. Damak tadınıza göre şekerini azaltıp, artırabilirsiniz. Şeker sütün içinde eriyince sıcak sütü güllaç tepsisine yavaş yavaş dökün. Üzerine bir kapak kapatıp sütü iyice çekmesini bekleyin. Sütü çektikçe yeni süt ilave edin. Güllaçlar iyice sütlü olmalı.

 

Üzerine isteğe göre meyva şekerlemesi ya da hindistan cevizi tozu ile süslenebilir. Hindistan cevizi beyaz güllacın üzerinde pek belli olmasa da  çok hoş bir koku ve tad sağlar. Sütünü iyice çekip, doyma noktasına gelen güllaç tepsisini buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra tabaklara alarak servis yapın.

 

 İNCİR DİLİMLERİ

 

Malzemeler : (20 adet için)

 

150 gr Kuru İncir

50 gr Toz Badem

Kavrulmuş Badem

2 kaşık Çokokrem

1 çorba kaşığı Bal

 

Hazırlanışı :

 

Kuru İncirleri Mutfak Robotu ile rendeleyin. İçine kavrulmuş bademi, bal ve çokokremi ekleyin. İyice karıştırın.

 

Meydana gelen hamuru rulo haline getirin. 20 eşit parçaya bölün. Kavrulmuş bademe batırın. Bir yağlı kağıt üzerinde buzdolabında soğutun. 

 

Servis yaparken üzerine sütlü çikolata sosu konulabilir. 

 

 İRMİK HELVASI

 

Malzemeler : (4-6 kişi için)

 

½ Kg iri boy İrmik

4 bardak Su

3 su bardağı Toz Şeker

1 kahve fincanı Çam Fıstığı

1 su bardağı Sıvı Yağ

 

Hazırlanışı :

 

Şekerin yarısı ve 4 bardak su karıştırılarak kaynatılır.

 

Diğer tarafta yağ kızdırılır, içine fıstıklar atılır, hafif pembeleşince, irmik konur. Hafif ateşte karıştırılarak kavrulur. Aniden bir tarafın kavrulmaması için sürekli karıştırılmaya dikkat edilir. İrmik ve fıstıklar yağı dışarı vermeye başladığında ve irmik kokusu duyulduğunda, kaynayan şekerli sudan içine bir kaşık dökülür. Cızırtı çıkarırsa pişmiş demektir.

 

Helva ocaktan alınır ve şekerli kaynayan su üzerine dökülür. İyice karıştırılır ve tekrar ateşe konur. Suyunu çekene kadar pişirilir.

 

Tencerenin kapağı açılır ve kalan şeker üzerine dökülür ve karıştırılır. Soğuyana kadar 3-4 kez açılır ve karıştırılır.

 

Şekerin yarısının sonradan konulması, helvanın tane tane olmasını sağlar. 

 

 KABAK TATLISI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

2 Kg Bal Kabağı

1 Kg Toz Şeker

Süslemek için Ceviz

 

Hazırlanışı :

 

Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.

 

Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.

 

Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.

 

 MUHALLEBİLİ KADAYIF

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

1 paket margarin

Muhallebi İçin

6 su bardağı süt

Bir buçuk su bardağı tozşeker

3 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı pirinç unu

1 tatlı kaşığı nişasta

2 adet yumurta sarısı

Bir tutam tuz, vanilya

Şerbeti İçin

4 su bardağı tozşeker

5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

 

Hazırlanışı :

 

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha ocakta tutun. Limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.  

40 cm çapında bir tepsiyi, erimiş margarinin yarısı ile yağlayın. Kadayıfın yarısını bu tepsiye döşeyin. Ayrı bir yerde süt, vanilya, un, nişasta, pirinç unu, tuz ve şekeri karıştırıp, muhallebi kıvamına getirin. Koyulaşınca, muhallebiye 2 adet çırpılmış yumurta sarısı katın. 1-2 dakika daha karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, 10 dakika dinlendirin. 

 

Tepsiye yayılan kadayıfın üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine döşeyin. 1 saat bekletin. Erimiş margarini kadayıfın üzerine gezdirin. Orta ısılı fırında kadayıf kızarana dek pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

 

Kadayıf şerbeti iyice çekince dilimleyerek servis yapın. 

 

 KESTANE ŞEKERİ

 

Malzemeler :

 

½ Kg Kestane

350 gr Tozşeker

2 tatlı kaşığı Vanilya

Su

 

Hazırlanışı :

 

Kestanelerin dış kabukları soyulur. İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır. Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur.

 

Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir.

 

Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir.

 

Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir. Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir.

 

Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir.

 

 KOLAY PROFITEROL

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

2 paket bebe Bisküvisi

3-4 adet Elma

200 gr çekilmiş Fındık

1 paket kakaolu Puding

Hindistan Cevizi

2 su bardağı Su

 

Hazırlanışı :

 

Elmaları rendeleyin. Rendenin içine fındıkları ve küçük küçük kırdığınız bisküvileri katıp iyice yoğurun. Daha sonra dilediğiniz büyüklükte toplar yaparak servis tabağına diziniz.

 

2 bardak su ile pudingi hazırlayın. Yaptığınız topların üzerine her yeri kaplayacak şekilde yaptığınız pudingi dökün. Son olarak en üste Hindistan Cevizlerini serpin.     

 

Artan keki hava almayan bir kapta bir kaç gün saklayabilirsiniz.

 

 LİMONLU CHEESECAKE

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

300 gram labne peyniri

2 adet yumurta

½ su bardağı Toz Şeker

2 su bardağı Krem Şanti

½ su bardağı rendelenmiş Limon (kabuğu ve içi beraber)

3 yaprak jelatin

250 gram kepekli tatlı bisküvi

Üç buçuk çorba kaşığı margarin

Üzerinin limon dilimleri

 

Hazırlanışı :

 

Bisküvi ile margarini karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbına yerleştirin.

 

Yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı ayrı çırpın. Öncelikle sarısını kremşanti, şeker ve labneyle karıştırın. Yumurta beyazlarını ekleyin. Rendelenmiş limonu ekleyin. Jelatini ıslatın. Eriyince yumurtalı karışıma ekleyin. Kek kalıbına dökün.

 

Üzerine dövülmüş bisküvileri yayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Daha sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip, cheescake'yi çıkarın.

 

Limon dilimleri ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.

 

 LİMONLU DONDURMA

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

3 Limon Suyu 

1 Su bardağı Toz Şeker

2 bardak Su

1 Limon Kabuğu Rendesi

 

Hazırlanışı :

 

1 bardak toz şeker ve 1 limon kabuğu rendesi bir kasenin içinde iyice karıştırılarak yedirilir.

 

Limon kabuğu yedirilmiş şekere 2 bardak su katılır. Karıştırılarak şeker eritilir. Tüm malzeme süzgeçten geçirilir.

 

Süzgeçten geçirilen malzemeye 3 limon suyu ilave edilir. Dondurulacağı kaba konur ve buzluğa kaldırılır. Ara ara karıştırılarak dondurulur. 

 

 LİMONLU HALKA

 

Malzemeler : (4-6 kişi için)

 

125 gr Tereyağı

1 adet Limon

2 adet Yumurta Sarısı

200 gr Un

50 gr Nişasta

1 tatlı kaşığı silme Kabartma Tozu

Üstüne

1 adet Yumurta Sarısı

Süt

 

Hazırlanışı :

 

Şekerle tereyağını köpürünceye kadar çırpın. Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Sonra her ikisini de yumurta sarısı ile birlikte şekerli tereyağına ilave edin.

 

Nişasta ve kabartma tozuyla birlikte karıştırdığınız unu kaşık kaşık malzemeye katın ve hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bırakın.

 

Hamuru unladığınız tezgahta ½ cm kalınlığında açın. Çok ufak halkalar kesin ve yağlayıp üstüne un serptiğiniz tepsiye dizin. Yumurta sarısı ile bir miktar sütü karıştırın ve halkaların üstüne sürün. Önceden ısıttığınız fırında açık sarı bir renk alana kadar pişirin.      

 

Öneri ; Bir kısmının üstüne sütlü yumurta sürmeyip, halkalar soğuduktan sonra üstlerine pudra şekerli limon karışımını sürün. 

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 411 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2016