Meyveli Puding
Malzemeler:
1poşet Dr. Oetker Vanilinli Puding
3,5 su bardağı süt
200 g taze mevsim meyveleri
1 poşet Dr. Oetker Tart Jölesi
Hazırlanışı:
1 poşet vanilinli pudingi sütle 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Kaselerin yarısına kadar doldurun ve iyice soğumasını bekleyin. Meyveleri uygun boyutlarda doğrayıp pudinglerin üzerine dizin. Bir poşet tart jölesini tarifine göre hazırlayın. 1 dakika soğutun ve meyvelerin üzerini kaplayın. İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Prenses Tatlısı
Malzemeler:
2 poşet Dr.Oetker İrmik Tatlısı
5 su bardağı süt
50 g margarin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket etimek (125 g)
1 poşet Dr. Oetker Portakal Aromalı Frutti
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı:
2 poşet irmik tatlısını 5 su bardağı süt ile orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 50 g margarin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Dikdörtgen bir kalıba 6 adet etimeği tek sıra halinde dizin. 1 yemek kaşığı portakal aromalı fruttiyi 1 su bardağı suyun içinde eritin. Bu karışımın yarısıyla dizdiğiniz etimekleri ıslatın. Üzerine sıcak irmik tatlısının yarısını döküp yayın. Aynı şekilde ikinci kat etimeği dizin ve kalan frutti ile ıslatın. Ayırdığınız irmik tatlısını etimeklerin üzerine dökün.
Soğuduktan sonra üzerini hindistancevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Havuç Tatlısı
Malzemeler:
500 g havuç
1,5 çay bardağı toz şeker
6-7 adet sade pötibör bisküvi
Yarım çay bardağı fındık kırığı
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı:
Havuçları rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar ( 5-10 dakika ) pişirin. Soğuduktan sonra ufalanmış bisküvi ve fındık kırığını ilave edin. Karıştırıp 20x25 cm ölçülerindeki kalıba yayın.
Krem şantiyi süt ile çırpın ve havuçların üzerine yayın. Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
Çikolatalı Kup
Malzemeler:
Mousse:
1 paket Dr. Oetker Çikolatalı Mousse
2,5 çay bardağı soğuk süt
Beze:
3 yumurta akı
2 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı rom
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
Hazırlanışı:
Mousse: Çikolatalı Mousseu 2,5 çay bardağı süt ile çırparak tarifine göre hazırlayın. 12 adet cam kase veya kadehlere paylaştırın ve buzdolabına kaldırın.
Beze: Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Üzerine pudra şekeri ve nişastayı azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Romu da ilave ettikten sonra 1 dakika daha çırpın. Bu karışımın yarısını krema torbası yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük noktalar halinde sıkın (1 cm çapında). Kalan kremaya kakao ilave edip iyice karıştırın. Bu kremayı da aynı şekilde sıkıp pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika
Elde ettiğiniz bu iki renk bezeleri servise hazır olan çikolatalı mousseların üzerlerine tepeleme doldurun.
Badem Şekeri
Malzemeler:
2 su bardağı tuzsuz badem
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta akı
Hazırlanışı:
Bademleri robotta iyice öğütün. Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın. Yumurta akını ilave edin ve iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde bastırarak inceltin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. 75oC’ye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Ayarı 100oC’ye yükseltip 1 saat daha pişirmeye devam edin ve fırından çıkartın.
Mousse Kup
Malzemeler:
1 paket Dr. Oetker Çikolatalı Mousse
2,5 çay bardağı soğuk süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2 çay bardağı soğuk süt
2 tatlı kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı rom
50 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Çikolatalı mousse’u 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 5 dakika çırpın. 7-8 adet kaseye paylaştırın. 2 çay bardağı soğuk sütün içine nescafe, rom ve krem şantiyi ekleyip 2-3 dakika çırpın. Krema torbasına alıp mousse’ların üzerine şekilli sıkın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıttan huni yapın ve içine çikolatayı doldurun. Ucunu makasla kesin. Alüminyum folyo üzerine değişik şekiller sıkıp buzdolabında 20 dakika bekletin. Şekilli çikolataları alüminyum folyodan dikkatli ayırın ve kadehleri süsleyin. Soğuk servis yapın.
Muzlu Parfe
Malzemeler:
2 yumurta
2,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
125 g margarin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
250 g ince dövülmüş bisküvi
2 adet muz
Hazırlanışı:
Yumurta, pudra şekeri, margarin ve kakaoyu çırpın. Bisküvileri ekleyip iyice karıştırın. Karışımı yağlı kağıt üzerine yayın. Üzerine muzları koyun ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlı kağıdın içine sarıp buzlukta dondurun. Dilimleyerek servis yapın.