Tuzlu - Yemek Tarifleri - File Catalogue - www.mesudum.ucoz.com
  Salı, 2016-12-06, 6:59 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 255

Main » Files » Yemek Tarifleri

Tuzlu
[ ] 2008-12-19, 9:14 PM

Tuzlu

 

 Ahsen Poğaçası

 

Malzemeler:

Hamur:

250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin

1 su bardağı süt

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tuz

1 poşet Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu

4-4,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

 

Hazırlanışı:

Hamur: Margarini süt, yumurta sarısı ve tuz ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini bir bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin. Bekleme süresinin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerinden hafifçe bastırıp bıçakla çapraz çentik atın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

 

 Çatal Çörek

 

Malzemeler:

Hamur:

125 g margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

2-2,5 su bardağı un

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörekotu

 

Hazırlanışı:

Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

 

 Dolgulu Lokmalar

 

Malzemeler:

Hamur:

2 adet orta boy patates

1 yumurta akı

1 yumurta

150 g margarin

1 tatlı kaşığı tuz

4,5-5 su bardağı un

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

Zeytin

Peynir-maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

 

Hazırlanışı:

Hamur: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. 1 yumurta akı, yumurta, margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

 

Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde açın ve iç malzeme koyarak kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika

 

 Dr. Oetker Special

 

Malzemeler:

Hamur:

1 paket Dr.Oetker Pizza Un

1-1,5 çay bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

10 adet ince doğranmış sucuk

1 su bardağı doğranmış sosis

1 su bardağı doğranmış mantar

10 dilim macar salamı

Yarım su bardağı siyah zeytin

 

Hazırlanışı:

Hamur: Pizza un karışımını su ve sıvı yağ ile yoğurun. Hamuru yuvarlak açıp üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün.

 

Kaşar rendesini serpin. Pizza tabanının üzerine bıçak yardımı ile pizza dilimi şeklinde üçgenler çizin. Sucuk, sosis, mantar, salam ve zeytinleri her üçgenin üzerine farklı malzeme gelecek şekilde sıralayın ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

 

 Lorlu Lokmalar

 

Malzemeler:

Hamur:

125 g tatlı lor

125 g margarin

Yarım çay kaşığı tuz

1,5-2 su bardağı un

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Üzeri için:

1 yumurta

1 tatlı kaşığı haşhaş

1 tatlı kaşığı susam

1 tatlı kaşığı çörek otu

1 tatlı kaşığı anason

Yoğurtlu sos:

350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet küçük boy kereviz

1 havuç

2 yemek kaşığı limon suyu

2 adet kırmızı biber

 

Hazırlanışı:

Hamur: Loru çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin.

 

Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün. Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

 

Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın.

 

Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın. Kullandığınız süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırabilirsiniz. Havuç ve kerevizi rendenin ince tarafında rendeleyin ve limonlu suda 10 dakika bekletip süzün. Biberleri küp küp doğrayın. Hepsini yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın.

 

Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın.

 

 Pişi

 

Malzemeler:

Hamur:

1 yumurta

1,5 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 poşet Dr. Oetker Sade Kek Karışımı

Dolgu:

1 su bardağı beyaz peynir rendesi

 

Hazırlanışı:

Hamur: Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı peynir rendesi koyun. Kalan hamurları bunların üzerine kapatın. Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin. Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın.

 

 Mantarlı Ayçöreği

 

Malzemeler:

Dolgu:

1 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı sıvı yağ

300 g mantar

1 çay kaşığı tuz

Yarım demet ince doğranmış maydanoz

Hamur:

3-4 adet orta boy patates

200 g eritilmiş margarin

1 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta akı

1 çay kaşığı tuz

1 poşet Dr. Oetker Sade Kek Karışımı

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

 

Hazırlanışı:

Dolgu: Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin. Üzerine yıkayıp doğradığınız mantarları ve tuzu ilave edip suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın.

 

Hamur: Patatesleri 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin. Üzerine eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta akı, tuz ve sade kek karışımını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamuru dörde keserek, üçgenler oluşturun. Geniş taraflarına iç malzeme koyarak rulo yapın ve iki ucu birleştirerek ay şekli verin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

 

 Soğanlı Pizza

 

Malzemeler:

Soğanlı karışım:

4 adet orta boy soğan

1 yumurta

1 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı mısır unu

2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un

1-1,5 çay bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

 

Hazırlanışı:

Soğanlı karışım: Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın. Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak, üzerine mısır ununu azar azar yedirin. Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

 

Hamur: Pizza unu su ve sıvı yağ ile yoğurup yuvarlak açın. Üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün.

 

Üzerine sırasıyla 2 su bardağı kaşar serpin, soğanlı karışımı yayın ve tekrar kalan kaşarı serpip pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

 

 Kaşarlı Dilimler

 

Malzemeler:

Hamur:

5 su bardağı un

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

1 tatlı kaşığı tuz

200 g margarin

1 yumurta

1,5 çay bardağı süt

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

1 su bardağı kaşar rendesi

 

Hazırlanışı:

Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin. Margarini ilave edip iki avucunuzla fazla bastırmadan ovuşturarak unu granüller haline getirin. Yumurtayı çırpıp ekleyin. Sütü azar azar ekleyerek yoğurun.

 

Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin. 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

 

Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

 

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 415 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2016