Tuzlu
Ahsen Poğaçası
Malzemeler:
Hamur:
250 g oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
1 poşet Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
4-4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur: Margarini süt, yumurta sarısı ve tuz ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini bir bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin. Bekleme süresinin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerinden hafifçe bastırıp bıçakla çapraz çentik atın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Çatal Çörek
Malzemeler:
Hamur:
125 g margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2-2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı:
Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın. Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın. Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Dolgulu Lokmalar
Malzemeler:
Hamur:
2 adet orta boy patates
1 yumurta akı
1 yumurta
150 g margarin
1 tatlı kaşığı tuz
4,5-5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
Zeytin
Peynir-maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. 1 yumurta akı, yumurta, margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozunu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, elinizde açın ve iç malzeme koyarak kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika
Dr. Oetker Special
Malzemeler:
Hamur:
1 paket Dr.Oetker Pizza Un
1-1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
10 adet ince doğranmış sucuk
1 su bardağı doğranmış sosis
1 su bardağı doğranmış mantar
10 dilim macar salamı
Yarım su bardağı siyah zeytin
Hazırlanışı:
Hamur: Pizza un karışımını su ve sıvı yağ ile yoğurun. Hamuru yuvarlak açıp üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün.
Kaşar rendesini serpin. Pizza tabanının üzerine bıçak yardımı ile pizza dilimi şeklinde üçgenler çizin. Sucuk, sosis, mantar, salam ve zeytinleri her üçgenin üzerine farklı malzeme gelecek şekilde sıralayın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
Lorlu Lokmalar
Malzemeler:
Hamur:
125 g tatlı lor
125 g margarin
Yarım çay kaşığı tuz
1,5-2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı anason
Yoğurtlu sos:
350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük boy kereviz
1 havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
2 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Hamur: Loru çatal yardımı ile iyice ezin. Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. 0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin.
Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün. Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın.
Yoğurtlu sos: Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın. Kullandığınız süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırabilirsiniz. Havuç ve kerevizi rendenin ince tarafında rendeleyin ve limonlu suda 10 dakika bekletip süzün. Biberleri küp küp doğrayın. Hepsini yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın.
Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın.
Pişi
Malzemeler:
Hamur:
1 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 poşet Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Dolgu:
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Hazırlanışı:
Hamur: Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Bu hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı peynir rendesi koyun. Kalan hamurları bunların üzerine kapatın. Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin. Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın.
Mantarlı Ayçöreği
Malzemeler:
Dolgu:
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
300 g mantar
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Hamur:
3-4 adet orta boy patates
200 g eritilmiş margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1 poşet Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Dolgu: Soğanları küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin. Üzerine yıkayıp doğradığınız mantarları ve tuzu ilave edip suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın.
Hamur: Patatesleri 1 yemek kaşığı tuz ilave ettiğiniz suda haşlayıp kabuklarını soyun ve sıcakken rendeleyin. Üzerine eritilmiş margarin, yoğurt, yumurta akı, tuz ve sade kek karışımını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamuru dörde keserek, üçgenler oluşturun. Geniş taraflarına iç malzeme koyarak rulo yapın ve iki ucu birleştirerek ay şekli verin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Soğanlı Pizza
Malzemeler:
Soğanlı karışım:
4 adet orta boy soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mısır unu
2,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1-1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Soğanlı karışım: Soğanları soyup 0,5 cm kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın. Yumurtayı ve tuzu çatal yardımı ile çırparak, üzerine mısır ununu azar azar yedirin. Bu karışımı soğanların üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Hamur: Pizza unu su ve sıvı yağ ile yoğurup yuvarlak açın. Üzerine tarifine göre hazırladığınız pizza sosunu sürün.
Üzerine sırasıyla 2 su bardağı kaşar serpin, soğanlı karışımı yayın ve tekrar kalan kaşarı serpip pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika
Kaşarlı Dilimler
Malzemeler:
Hamur:
5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tuz
200 g margarin
1 yumurta
1,5 çay bardağı süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı:
Hamur: Un, hamur kabartma tozu ve tuzu karıştırıp iki kez eleyin. Margarini ilave edip iki avucunuzla fazla bastırmadan ovuşturarak unu granüller haline getirin. Yumurtayı çırpıp ekleyin. Sütü azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin. 10 cm uzunluğunda ve 1 cm genişliğinde şeritler kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika