ÇORBA ÇEİŞİTLERİ 2 - Yemek Tarifleri - File Catalogue - www.mesudum.ucoz.com
  cumartesi, 2016-12-10, 9:25 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 255

Main » Files » Yemek Tarifleri

ÇORBA ÇEİŞİTLERİ 2
[ ] 2008-12-19, 9:04 PM

 KESME ÇORBASI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

1 su bardağı Yeşil Mercimek

½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş hamur parçaları

2 adet Kuru Soğan

1 tatlı kaşığı Salça

2 yemek kaşığı Tereyağ

1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu tableti

Tuz, Pul Biber, Nane

 

Hazırlanışı :

 

Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda haşlanır. Kara suyu dökülür.

 

Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve incecik doğranmış soğanlar konur. Soğanlar kavrulurken salça eklenir. Etsuyu ya da etsuyu tableti ile birlikte beş-altı bardak su ilave edilir. Haşlanmış mercimekler konur. Kaynadıktan sonra şehriye ya da evde kesilmiş hamur parçaları ve tuz atılır. Kesme hamur kullanıldığı için adı kesme çorbasıdır.

 

Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir. Bir kaşık eritilmiş tereyağı nane ve pul biberle karıştırılıp üzerine gezdirilir.

 

Sıcak Sıcak Servis yapınız..

 

 KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

1 su bardağı Su

2 su bardağı Et Suyu

2 kahve fincanı Kırmızı Mercimek

1 kahve fincanı Un

1 ½ yemek kaşığı Yağ

Tuz, Kara Biber

 

Hazırlanışı :

 

Ayıklanmış Mercimek 1 bardak su ile iyice pişinceye kadar kaynatılır. Süzgeçten geçirilir. Et suyu ve tuz katılarak 1-2 dakika daha kaynatılır.

 

Tencerede yağ eritilir. Üzerine un konarak hafifçe kavrulur. Bunların üzerine süzüp, pişirdiğimiz mercimekli et suyu yavaş yavaş dökülür. karıştırarark 10-15 dakika daha pişirilir.

 

Sıcak Sıcak Servis yapınız..

 

 MANTAR ÇORBASI 

 

Malzemeler : (2-3 kişi için)

 

250 gr Mantar

1 adet Patates

1 adet Soğan

4 su bardağı Tavuk Suyu

1 yemek kaşığı Tereyağ

1 ½ Yemek Kaşığı Un

8-10 sap Maydanoz

Küp doğranıp, kızartılmış Ekmek

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Tereyağını eritip unu ekleyin. Bir müddet karıştırarak kavurun. Tavuk suyunu ilave edin. Mantarları incecik dilimleyin. Soğan ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini tencereye alın.

 

Kaynamaya başlayınca tuzunu katın. Bir taşım kaynatıp, tencereyi indirin.

 

İnce kıyılmış maydanoz ve kızarmış ekmekle servis yapın.

 

 PAZI ÇORBASI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

½ demet Pazı

½ Kg Yoğurt

½ su bardağı Aşurelik Buğday

2 yemek kaşığı Un

2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti

2 adet Kuru Soğan

2 yemek kaşığı Tereyağ

Tuz, Pul Biber, Nane

 

Hazırlanışı :

 

Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin. İyice yumuşayınca et suyunu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Diğer tarafta yoğurt ile unu iyice çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın.

 

Pazı yapraklarını (Pazı bulamazsanız ıspanak da olabilir.) yıkayıp incecik kıyın. Çorbaya ekleyin. Pazılar yumuşayıncaya kadar kısa bir süre kaynatın. Tuzunu ekleyin. Gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın.

 

Soğanları küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın.

 

Servis yaparken pul biberle süsleyin.

 

 PİRİNÇ ÇORBASI

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

1 çay bardağı Pirinç

2 su bardağı Et Suyu yada Su

2 adet büyükçe Domates

yoksa ½ kaşık Domates Salçası

2 yemek kaşığı yağ

yeterince Tuz

 

Hazırlanışı :

 

Tencereye 6 bardak et yada normal suyu konur ve kaynatılır. İçine 1 çaybardağı pirinç ilave edilir ve pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu katılır.

 

Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ ile kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler (ya da salçayı) öldürülür.

 

Domatesler pirinçlerin üstüne dökülür, karıştırılır ve ocaktan alınır.

 

Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış Maydanoz ilavesi yapılır.

 

 SARI MERCİMEK ÇORBASI

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

8 su bardağı Et Suyu

2 su bardağı Sarı Mercimek

1 adet Kuru Soğan

4 yemek kaşığı Yağ

1 tatlı kaşığı Nane

1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber

1 tatlı kaşığı Sumak

1 yemek kaşığı Limon Suyu

Tuz, Kara Biber

 

Hazırlanışı :

 

Geniş bir tencereye, ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, bütün halde soğanı, et suyunu ve tuzu koyun. Mercimekler ezilene kadar pişirin.

 

Daha sonra tenceredeki soğanı çıkarıp, mercimeği süzgeçten geçirin ve ayrı bir tencereye alın.  Kaynamaya bırakın.

 

Küçük bir tavaya margarini koyup, kızdırın. Nane ve kırmızı tozbiberi ekleyip yağda yakın.

 

Ocakta kaynayan çorbaya ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. En son olarak çorbaya limon suyu ve sumak ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

 

Sıcak Sıcak Servis yapınız..

 

 SOĞAN ÇORBASI

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

4 adet büyükçe Kuru Soğan

6 su bardağı Et Suyu yada Su

1 fincan Un

2 kibrit kutusu büyüklüğünde Kaşar Peynir

2 yemek kaşığı yağ

Tuz, Karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Soğanlar rendelenir ve yağda hafifçe kavrulur. Üzerine bir fincan un katılarak, biraz daha kavrulur.

 

Kavrulan soğan ve unun üstüne 6 bardak et suyu, tuz, biber konur. Top top olmaması için bir müddet karıştırılır.

 

Üzerine rendelenmiş Kaşar Peynir konur.

 

Arzu edilirse, küçük küpler halinde kesilmiş ekmekler fırında kızartılır ve servis yapılırken içine katılır.

 

 TARHANA ÇORBASI

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

1 çay bardağı hazır Tarhana

2 yemek kaşığı yağ

1 adet büyükçe Domates

4 su bardağı Et Suyu yada Su

 

Hazırlanışı :

 

Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir. Çorba pişirilecek tencereye yağı konur. Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür.

 

Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür. Kaynatılır.

 

Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içersine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür. Top top olmamasına dikkat edilir. 5 dakika kadar kaynatılır.  

 

Kışın domateslerin renkleri solgun olursa salça kullanabilirsiniz. 

 

 YAYLA ÇORBASI (Yoğurtlu Çorba)

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

1 çay bardağı Pirinç

1 su bardağı Yoğurt

1 adet Yumurta

1 tatlı kaşığı Un

1 yemek kaşığı Tereyağ

5 su bardağı Su yada Etsuyu

Tuz, Kırmızı Biber, Nane

 

Hazırlanışı :

 

Ayıklanıp yıkanmış pirinci iki bardak su ve tuz ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin.

 

Diğer tarafta unu, yoğurdu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Pirinçleri sıcak etsuyunun ya da kaynamakta olan suyun içine alın.

 

Çorba suyundan, hazırladığınız un-yoğurt-yumurta sarısı karışımına iki kaşık karıştırarak sulandırın (yoğurdun kesilmemesi için sıcaklığa alıştırın yani). Karışımı pirinçli suya yavaş yavaş döküp karıştırın. İki taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine tereyağlı nane ve (isteğe göre) kırmızı biber gezdirin.

 

Bu çorbayı Pirinç yerine Buğday ile de yapabilirsiniz. Çok değişik bir tat olacaktır.

 

 YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

6-7 su bardağı Tavuk Suyu

1 su bardağı didiklenmiş tavuk derisi ve eti

1 adet Yumurta

1 çaybardağı Tel şehriye

2 kaşık Un

3 diş Sarımsak

1 kaşık margarin yada tereyağ

Tuz, Kara Biber

 

Hazırlanışı :

 

Kaynamakta olan tavuk suyuna tel şehriyeleri atın. Şehriyeler biraz pişince un ve yumurtayı çırpıp karıştırın. Sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.

 

Koyulaşınca didiklenmiş tavuk etini ve derisini ekleyin. Tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.

 

Kaselere alarak, üzerine erimiş yağ, pul biber karışımını gezdirin.

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 304 | Downloads: 0 | Comments: 2 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2016