ÇORBA ÇEİŞİTLERİ - Yemek Tarifleri - File Catalogue - www.mesudum.ucoz.com
  Salı, 2016-12-06, 6:56 PM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 255

Main » Files » Yemek Tarifleri

ÇORBA ÇEİŞİTLERİ
[ ] 2008-12-19, 9:02 PM

 DÜĞÜN ÇORBASI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk Eti

4 bardak Et ya da Tavuk Suyu

4 bardak su

2 yumurta

3-4 kaşık Un

Tuz, Kara Biber

 

Hazırlanışı :

 

Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört bardak suyla birlikte koyup ateşe oturtun. İki yumurta ile 3-4 kaşık unu blenderle güzelce karıştırın.

 

Tenceredeki su kaynamaya başlamadan un ve yumurta karışımını karıştıra karıştıra tencereye ekleyin, tuzunu atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

 

Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür oluştuysa süzgeçten geçirin. İçine bir  kase didiklenmiş dana ya da tavuk etini ekleyin. Üzerine eritilmiş ve pul biber ilave edilmiş tereyağını gezdirin.

 

Sıcakken Servis Yapın. Arzu ederseniz yerken birkaç damla limon suyu eklenebilir.

 

 DÜĞÜN ÇORBASI - II

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

500 gram kuşbaşı et

5 su bardağı su

2 çorba kaşığı margarin

3 çorba kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

Yarım limonun suyu

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım çorba kaşığı kırmızı tozbiber

Tuz, Kara Biber

 

Hazırlanışı :

 

Tencereye eti alın. Tuz, karabiber ve suyu ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen etleri tencereden alıp, suyunu süzün. Etleri, süzülen suya tekrar koyun.

 

Bu arada tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave edip, sararıncaya kadar kavurun. Kavrulan una etsuyunu yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı kaynamaya bırakın.

 

Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Etsuyu kaynayınca bu karışımı azar azar ilave edip hızlıca karıştırarak çorbaya yedirin. 2-3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın.

 

Küçük bir tavada tereyağını eritin. Pulbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

 

 ERZURUM ÇORBASI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

300 gr Kıyma

1 çay bardağı Yıldız Şehriye

1 adet Kuru Soğan,

1 Kase Yoğurt

1 yemek kaşığı Salça

2 diş Sarımsak

1 yemek kaşığı Tereyağ

Nane, Kara Biber, Pul Biber, Tuz

 

Hazırlanışı :

 

Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş soğanla yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapın.

 

İki kaşık salça ve bir lt. suyu kaynatıp köfteleri içine atın. Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin.

 

Diğer tarafta hazıırladığınız sarmısaklı yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın.

 

Servis yaparken tereyağında kızdırılmış pul biber ve nane karışımını üzerine gezdirin.

 

 EZO GELİN ÇORBASI

 

Malzemeler :

 

1 çay fincanı ince bulgur

1 çay fincanı pirinç

1 çay fincanı Kırmızı Mercimek

1 baş soğan

1 yemek kaşığı domates salçası ya da 2 adet ortaboy domates

1 çay kaşığı acı biber salçası

2 çay kaşığı nane

6 bardak su

2 yemek kaşığı bitkisel yağ

tuz, karabiber

 

Hazırlanışı :

 

Soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. İki çorba kaşığı domates salçasını sulandırdıktan sonra pembeleşen soğana katınız. Biber salçası da katıp karıştırın. 6 bardak suyu ilave edin. Orta hararette kaynatın. Kaynayınca içine yıkanmış bulguru, mercimeği ve pirinci katın. Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

 

Servis yapılırken isteğe bağlı olarak üstüne nane ilave edilebilir.

 

 HİNDİ SUYUNA SEBZE ÇORBASI

 

Malzemeler : (4 kişi için)

 

4 su bardağı hindi suyu

1 adet küp doğranmış kereviz

1 adet küp doğranmış havuç

1 adet küp doğranmış patates

1 adet küp doğranmış kabak

1 adet küp doğranmış domates

1 adet ince kıyılmış biber

1 adet ince kıyılmış pırasa

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

3 diş rendelenmiş sarmısak

2 çorba kaşığı sıvıyağ

1 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı köri

1 çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber

Terbiyesi İçin

Yarım çay bardağı un

Yarım limonun suyu

1 adet yumurta sarısı

 

Hazırlanışı :

 

Hindi suyunu alıp kaynatın. Daha sonra içine sebzeleri atın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

 

Bu arada terbiyeyi hazırlayın. Bunun için, un, yumurta sarısı ve limon suyunu kasede çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan da 1-2 çorba kaşığı alıp, terbiyeye karıştırın. Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekleyin. 2- 3 dakika kaynatın.

 

Çorbayı ocaktan almadan  önce,  sıvıyağ, soya sosu, tuz, karabiber, köri ve salçayı ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.

 

Sıcak olarak servis yapın. 

 

 İRMİK ÇORBASI

 

Malzemeler : (6 kişi için)

 

Hindi Eti Elde Etmek İçin

 

1 adet Hindi Butu

10 bardak su

1 adet Kuru Soğan

arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz, kekik vb)

Çorba İçin

6 su bardağı Hindi Suyu

2 su bardağı Süt

150 gr Hindi Eti (didiklenmiş)

½ su bardağı İrmik (100 gr)

10 adet Taze Nane Yaprağı

5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)

2 adet orta boy Domates

Tuz, Kara Biber

 

Hazırlanışı :

 

Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte kaynatın. Budu ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.

 

6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi suyu ve  sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayı karıştırmaya devam edin.

 

Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek 20 dk. daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis yapın.

 

Sıcakken Servis Yapın.

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 214 | Downloads: 0 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2016