Çarşamba, 2024-04-24, 3:13 AM


ANASAYFA 
PROFİLİM
ÇIKIŞ
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
MENÜ

KATAGORİLER
Programlar [35]
Tıkla Anında İndir.
İlginç Olaylar [9]
Güzel Sözler [11]
İllerimiz [7]
Oyunlar [27]
Şiirler [3]
Teknoloji [9]
Mizah [5]
Sağlık [10]
Öyküler Hikayeler [4]
Yemek Tarifleri [20]

SİZİN OYLARINIZ
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 256

Main » Files » Yemek Tarifleri

TEPSİ BÖREĞİ (hazır yufkadan) KIYMALI veya PEYNİRLİ
[ ] 2008-12-19, 8:57 PM

Malzemeler : (4-6 kişi için)

 

3 adet Yufka

200 gr Süt (¾ su bardağı)

125 gr sıvı ya da katı yağ

2 adet Yumurta

 

Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir.

 

Hazırlanışı :

 

Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız. İyice karıştırınız.

 

Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1 adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz. Üstüne hazırlamış olduğunuz sütlü karışımından yufkayı ıslatacak şekilde  dolaştırarak 1-2 kaşık dökünüz.

 

Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz.

 

Ortaya isteğe bağlı olarak peynirli ya da kıymalı içi seriniz. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tamamen seriniz. İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatınız.

 

Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz. Orta hararetteki fırında 50-60 dakika kadar pişiriniz.

 

Tepsinin üstüne büyük bir tabak kapatarak, tepsiyi ters çevirin ve servis yapınız.  

 

 

Not : KIYMALI BÖREK İÇİ ve  PEYNİRLİ BÖREK İÇİ’nin hazırlanması için aynı isimli tariflere bakınız.

 

Category: Yemek Tarifleri | Added by: mesudum
Views: 857 | Downloads: 0 | Comments: 2 | Rating: 0.0/0 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
FORUMA GİRİŞ
Giriş:
Şifre:
 

ARAMA

DOST SİTELER

İSTATİSTİKLER

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2024