cumartesi, 2024-04-20, 11:38 AM


Main
Registration
Login
HOŞGELDİNİZ
Welcome Konuk | RSS  
Menü

Sizin Oylarınız
Sitemizi Nasıl Buluyorsunuz
Total of answers: 256

               Main » 2008 » Eylül » 09

İnsandan büyük akrep

Denizlerde ya da bataklıklarda yaşayan iki buçuk metrelik bir dev akrebin bir zamanlar yeryüzünde yaşadığı Almanya’da bulunan bir fosille kanıtlandı. Bu bulgu geçmişte kabuklu ve eklembacaklıların sanılandan çok daha büyük olduğunu da gösteriyor. Her şey İngiliz uzmanların Almanya’nın güneybatısında, Belçika sınırına yakın bir taş ocağında buldukları dev kıskaç fosiliyle başladı. 46 santimetre uzunluğundaki kıskaç normal bir akrep vücudundaki orana vurulduğunda sahibinin de 2,5 metre uzunluğunda olduğunu gösteriyordu. Bu yeni bulgu ise onlardan 100 milyon yıl kadar daha eski. Dolayısıyla, dev canlıların açıklaması olarak sunulan, atmosferdeki yüksek oksijen oranları, o dönemde söz konusu değildi.

Views: 615 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Astsubayın dehşet itirafları
 
 

“Yakalanan PKK’lıyı helikopterden attılar. Özel harekâtçı polis PKK’lı bir kadının ölüsüne tecavüz etti.”Eski Astsubay Çakan isim, tarih ve yer vererek bunları kitabında yazdı ama, dava ona açıldı.

Eski Astsubay Kasım Çakan, Doğu ve Güneydoğu’da görev yaptığı sırada şahit olduğu faili meçhul cinayetleri bir kitapta topladı. Çakan’ın kitabının ihbar kabul edilmesini isteyen yayıncısı Mehdi Tanrıkulu, cinayetlerde adı geçen asker ve polislerin yargılanması için suç duyurusunda bulundu. Ancak Çakan ve yayıncısı Tanrıkulu hakkında dava açıldı.

ASTSUBAYKEN ER OLMAK

Doğu ve Güneydoğu’da as ... Read more »

Views: 964 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Atatürk’ün hazırlattığı belgesel neden yıllarca sansürlendi?

 

SANSÜRLENEN BELGESEL!
Gazetelerde şöyle bir haber vardı:
“Sansürlü belgesel Köşk’ün sitesinde!”
“Bu da nereden çıktı?” deyip, başladım haberi okumaya.
“Olayın özeti” şu şekildeydi:
“Atatürk’ün isteğiyle Rus yapımcılar tarafından çekilen, 1969′da “Komünizm propagandası yapılıyor” diye TRT’de yasaklanan ‘Türkiye’nin Kalbi Ankara’ belgeseli, çankaya Köşkü’nün internet sitesinde yayınlanıyor”
Haberin ayrıntısı da şöyleydi:
“Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çankaya Köşkü’nde bir ilke daha imza attı. Atatürk’ün isteği üzerine Cumhuriyetin 10. yılı dolayısıyla Rus yapımcılar tarafından çekilen ancak 1969 yılında TRT’de gösterildiği sırada dönemin TRT Genel Müdürü Adnan öztrak tarafından gece baskınıyla yayından apar topar kaldırılan “Türkiye’nin Kalbi Ankara” belgeseli, çankaya Köşkü’nün internet sitesinde yayınlanmaya başland ... Read more »

Views: 653 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (1)

Nutuk’tan sınıfta kaldık
 
 
 

NUTUK ilk yayınlandığı 1927 sonlarından itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi ideolojisini belirleyen en temel metin olarak zikredilmiş, kendisinden sık sık örnekler verilmiş ve adı Atatürk ve Cumhuriyet ile birlikte anılan ana kitap olarak kabul edilmiştir.

Gelin görün ki, 80 yıl sonra bile bu temel metin hálá yanlışsız ve eksiksiz bir şekilde yayınlanabilmiş değil. Çünkü Nutuk talihsiz bir dönemde, yani harf devriminden bir yıl önce yayınlanmış, devrim yapılınca Nutuk da sakıncalı ve yasaklı bir kitap sayılmıştır. Ve Cumhuriyet nesli, Nutuk’u okuyabilmek bahtiyarlığına altı yıl sonra erebilmiştir. Ne yazık ki 1934’te yapılan Latin harfli il ... Read more »

Views: 597 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Mehmet Akif’in yakılan Kur’an Meâli
 

Mehmet Akif, her şeyden önce “Kur’an şairi”dir. Çünkü Akif, bütün hayatı boyunca bir insan, bir fikir, bir mücadele ve aksiyon adamı olarak Kur’an’dan hiç kopmadı, bütün kalbiyle Kur’an’a bağlı kaldı. Madden ve mânen Kur’an ile birlikte yaşadı. Zira o, Kur’an’a inanmıştı, Kur’an’lı bir evde doğdu, cami kürsülerinde hep Kur’an ile konuştu. Vaazları hep Kur’an ayetlerinin tefsiri şeklindedir. Balıkesir, Kastamonu, Eskişehir, Burdur, Afyon, Antalya ve Konya’da halka hep Kur’an’la konuştu. Dolayısıyla Milli Mücadele’nin ateşini Kur’an ile yaktı. Böylece Akif, cami ile cephe arasında sağlam bir köprü kurdu. Akif’in Kur’an ile başlayan hayatı, yine Kur’an’la sona erdi. Son nefesini verirken, bir yandan da Hafız Necati’nin okuduğu Kur’an’ı dinlemekteydi. Ölünce de “Kur’an sesleri ... Read more »

Views: 592 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

İnsanlığın iftihar tablosu’nun hayat kronolojisi
 

571: Rebiülevvel ayının 12′nci gecesi (20 Nisan) Efendimiz (sas) dünyayı şereflendirdi.

575: Süt annesi Halime Hatun, Allah Resulü’nü annesi Hz. Amine’ye teslim etti.

577 : Efendimiz, Mekke ile Medine arasındaki Ebva Köyü’nde annesini kaybetti. Dedesi Abdülmuttalib Efendimizi himayesi altına aldı.

579 : Abdülmuttalib ahirete göç etti. Efendimiz, amcası Ebu Talib’in yanında kalmaya başladı.

583 : Amcası Ebu Talib’le ticaret maksadıyla Şam’a gitti. Burada Rahip Bahîra Allah Resulü’nün beklenen son peygamber olduğunu keşfetti.

590 : Hilfu’l-Füdul (Faziletliler Antlaşması) cemiyetine iştirak etti.

591 : Ti ... Read more »

Views: 486 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Aziz Efendi
 
 

 

Hz. Peygamber yaşantısı

Ağustos 25, 2008

Sadelik ve samîmiyet, Rasûl-i Ekrem Efendimizin yüksek seciyesinin (karakterinin) başlıca iki vasfını teşkil ederdi. Peygamberimiz gayet sade yaşar, gayet sade giyinir, gayet sade yemekler yerdi. Bulduğunu yer, bulduğunu giyer, yer üstünde oturmaktan çekinmezdi.

Her şeyde sadeliği tercih ederdi. Kendisine güzel bir yemek verilse ona iştirak eder fakat, umumî olarak, bir t ... Read more »

Views: 2096 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Hz. Ebû Bekir’in Sema Sırrı
 
 

Mekke’de bunca insan, bunca tüccar vardı. Efendimiz Kur’an’ın inzalinden önce de yalnız Hz. Ebû Bekir’le dosttu. Ara sıra gider, onun dükkânını şereflendirirdi. Hz. Sıddıyk Efendimiz de tüm insanlar arasında yalnız Efendimize hayrandı. Bu sır Elest’den gelen bir yakinlik hikmetiydi. Nitekim Efendimizin hane halkı dışındaki ilk mü’min olma şerefi Hz. Ebû Bekir efendimize nasib oldu. İslâmiyet’e girmesiyle birlikte tüm servetini davâ uğruna bitirdi. Halifelikten sonra bile bu dünyaya gözlerini kaparken borç içindeydi. Halim, nâzik ve nâzenin bir-hayattan gelmesine karşılık hainlerin vahşi saldırılarına uğrayarak defalarca dövüldü. Dövülürken de, servetini İslâm uğruna harcarken de ... Read more »

Views: 687 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Kerbela bir ihanet öyküsüdür
 

Kerbela olayını anlamak için daha önceki bazı gelişmelere bir göz atmak gerekir: Hz.Hasan’ın 49/669 yılında vefatından kısa bir süre sonra Hz. Muaviye, oğlu Yezîd’i veliaht olarak halka kabul ettirmek için çalışmalara başladı. Yaklaşık beş yıl süren çalışma sonunda Yezîd’in veliahtlığı, halkın büyük bir kesimi tarafından benimsendi. Yezîd’in veliaht tayin edilmesine karşı en ciddi muhalefet, Hicâz’daki muhalefetin önemli isimleri Hüseyin b. Ali, Abdullah b. Zübeyr, Abdullah b. Ömer ve Abdurrahman b. Ebi Bekir’di. Bunlar, ilk Müslümanların çocukları olarak, Hz. Peygamber dönemini de idrak eden, yaşadıkları devrin önemli şahsiyetleriydi.

Yönetimin gayretleri, Yezîd’in 56/676 yılında veliaht olarak resmen kabul edilmesiyle sonuçlanmıştır. Biat etmek istemeye ... Read more »

Views: 574 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

İlk Türk ne zaman müslüman oldu?
 

İslâm dini Hz. Muhammed aleyhisselâm tarafından milâdi 610 yılında tebliğe başlandığına göre Türklerin İslâm dini ile tanışması ve onu benimsemesi arasında neredeyse 350-400 yıl var demektir. Lâkin ilk Türk’ün İslâm’a girişi ile Peygamberimizin İslâm’ı tebliğ ettiği yıl, aynı, yani milâdi 610’dur. Evet, bir Türk İslâm’ın Mekke döneminde Hz. Muhammed’in dâvetine evet demiş ve azılı İslâm düşmanı Ebu Cehil’in çok ağır işkencelerine maruz kalmış ve nihayet yine o pis Ebu Cehil’in bağrına sapladığı mızrağı ile şehit olmuştur. Ve İslâm’ın ilk şehidi işte Bu Türk evlâdıdır. Allah (c.c.) katında şehitlerin durumunu bu dini az buçuk bilenler bilir ve Allah kendisi için İslâm kimliği ile ilk şehit olanın bir Türk evladı olmasını murat etmiştir. Siz siz olun gazilik v ... Read more »

Views: 931 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

1 litre yağ bir milyon yeraltı suyuna bedel
 

Tarsus Belediyesi ile Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği (ALBİYOBİR) tarafından “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Kimyager Canan Eser, lavaboya dökülen bir litre bitkisel yağın 1 milyon litre yer altı suyunu kirlettiğine dikkat çekti. Çok fazla kullanılan kızartmalık yağlarda polar maddenin arttığını ve bu polar maddenin insan vücudunda kansere yol açtığını anlatan Eser, çok kullanılmış ve polar seviyesi yüzde 25′in üzerine çıkmış yağların yemeklerde kullanımının mutojenik etkilerinin de görülerek insan DNA’sında bozulmalara ve insan fiziki yapısında değişimlere sebep olduğunu kaydetti.

Kızartma yapılan yağın bekletilerek yemeklerde kullanılmasının son derece yanlış olduğunu ifade eden Eser kızartmalarda çok fazla yağ kullanılmaması tavsiyesinde bulundu.

“Yapılacak kızartma miktarına gör ... Read more »

Views: 667 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (5)

Sağlığımız ve deterjanlar
 

Bize dayatılan Yaşam Tarzında olmazsa olmazların arasına sokulan Deterjanlar nedir? Çevre ve insan sağlığına getirdiği riskler nelerdir? Bu riskleri enaza indirmek için neler yapılabilir?

Çamaşırda, bulaşıkta, vücut ve çevre temizliğinde yaygın olarak kullanılan bu kimyasallar üzerinde, uzun uzun düşünmek zorunda olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz.

Prof. Dr. İsmet Dökmeci’in bu konuda yazmış olduğu bir makalede söyledikleri çok önemli:

“İnsan ve diğer canlıların yaşam ortamı olan su, hava ve toprağın endüstriyel teknolojinin gelişmesine paralel olarak çeşitli sentetik maddeler ve diğer toksik atıklarla hızla kirlenmeye yüz tutması daha şimdiden Dünyanın bir çok yöresini yaşanmaz duruma getirmiştir. Çevreyi koruyucu önlemler almadan gelişi güzel sanayileşen ülkeler ... Read more »

Views: 678 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Çevreciler ne kadar dürüst?
 

Başbakan Tayyip Erdoğan, 23 Ağustos günü Rize’nin İkizdere ilçesi Ilıca köyünde düzenlenen “2. Dünya Rizeliler Günü Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nde yaptığı konuşmada, yapılması plânlanan “Hidroelektrik santralleri” konusunda gelişmeler olduğunu, ancak İkizdere’den “bazı sesler” geldiğini belirterek şöyle konuşuyordu:

“Bize kızmasınlar, hatalar olabilir. İleride daha iyi göreceksiniz. Halkımızın karanlıkta kalmasını istemiyoruz, aydınlıkta olmasını istiyoruz. Doğalgaz çevrim santrallarının maliyeti çok çok yükseldi. Hidroelektrik santrallarla bunun yarısına, belki daha da aşağısına bunları elde etme imkânı var. 17-18 cente enerji elde etmenin bedelini kim ödüyor, halkımız ödüyor. 5 sene tahammül ettik, artık edemiyoruz.”

Ve devam ediyordu: Dünyanın değişik yerlerinde ... Read more »

Views: 822 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Tarihi şehir Hasankeyf
 
 
“Hz. İsa’dan önceki 8. ve 9’cü Yüzyıllarda en eski şehri buluyoruz. Daha sonra Roma döneminde bugün kale başı olarak bilinen daha sonra Artuklular döneminde iç kale haline getirilen kaya kitlelerinin bulunduğu alanda bir garnizon görüyoruz. Romalılar burayı askeri üs olarak kullanmışlar. Ortaçağ dünyasının başlangıcında çok silik de olsa Süryanileri görüyoruz. Ondan sonra Artuklular dönemi geliyor. 11, Yüzyılın sonralı ile 12. Yüzyılın başlarından 14. yüzyıla kadar Artukoğulları ve Eyyübileri görüyoruz. Bu iki uygarlık, Hasankeyf’e ortaçağ dünyasında dirliği, canlılığı, sanatı ve zenginliği getiren uygarlıklardır. Bu çok az bilinir. Bu iki uygarlık halkının yaşadığı esas şehir 1966 yılından itibaren müteahhidin yeni şehrin ... Read more »
Views: 602 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

QinShihuang Mezarlığı
 
 
 

 

Dünyanın en ilgi çekici imparator mezarı olarak kabul edilen, yaklaşık 2 bin yıl önce Çin tarihinin en önemli kişiliklerinden biri olan İmparator Qin Shihuang tarafından inşa ettirilmiş olan ve Dünyanın 8. Harikası olarak tanımlanan müzenin diğer adı imparatorun ismini taşıyan Qin Shihuang Mezarlığıdır.

Mezarı yaptıran Qin (M.Ö 259-M.Ö 210), Çin feodal toplumunun ilk imparatoruydu. Çin’i birleştiren ilk hükümdar olan Shihuang döneminde Çin siyasal güçlenme aşamasına başlamıştır.O zamanlar imparatorlar kendileri için lüks mezarlar hazırladıklarından, Qing Shi huang da daha 13 yaşınday ... Read more »

Views: 816 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

 
 
 
 

Kur’an’da Firavun’la birlikte adı geçen kişilerden biri “Haman”dır. Haman, Kur’an’ın 6 ayrı ayetinde, Firavun’un en yakın adamlarından biri olarak zikredilir. Buna karşılık Tevrat’ta Hz. Musa’nın hayatını anlatan bölümde değil de ondan yaklaşık 1100 sene sonra yaşamış ve Yahudilere zulmetmiş bir Babil kralının yardımcısı olarak geçer. Bunu gören oryantalistler “İşte Kur’an’da hata bulduk!” diye sevinirler. Ancak bu sevinçleri Mısır hiyeroglif yazısının çözülüp, eski Mısır yazıtlarında “Haman” isminin bulunmasıyla yarıda kalır. Eski Mısır dilinde yazılmış hiyeroglif kitabeler 18′inci yü ... Read more »

Views: 613 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Çemberlitaş hazinesi var mı?
 

İstanbul’un simgelerinden biri olan Çemberlitaş’ta yapılan restorasyon çalışmaları, yıllardır saklı kalan bilgileri de gün ışığına çıkardı. Pek çok tarihi kaynakta, İmparator Konstantin’in annesi Helena tarafından Kudüs’ten getirilen çok sayıda kutsal emanetin ve Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği haçın Çemberlitaş’ın altında yer alan odaya koydurduğu belirtiliyordu.

Konuyla ilgili oluşturulan uzman bir heyet tarafından yapılan arkeolojik tetkikler ve radyo dalgaları sonucunda elde edilen grafikler sayesinde, çemberlitaş altında bulunan odaların resmi çizildi.

Kutsal Kase’nin bir efsane olduğunu, ancak bu isim altında Hristiyanlığa ait kutsal sayılan bazı emanetlerin kastedildiğini belirten İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Göncüoğlu, “Hz. İsa’ya ait bazı eşyaların ve çarmıha gerildiği haçın Çemberlitaş’ın altında olduğu, sadece Osmanlı kaynaklarında değil, daha eskiye ait ... Read more »

Views: 590 | Added by: mesudum | Date: 2008-09-09 | Comments (0)

Foruma Giriş
Giriş:
Şifre:
 

Takvim
«  Eylül 2008  »
PzPztsSlÇrşPerCuCmrt
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Arama

Dost Siteler

İstatistikler

Toplam Kullanıcı: 1
Konuk: 1
Kayıtlı: 0

Copyright MyCorp © 2024